PAŠTETA OD BELOG LUKA - PREMAŽITE JE PREKO HLEBA ILI MESA: Kada se zapeče, daje svemu poseban šmek!

Umesto marinade premažite meso ili hleb aromatičnom paštetom od belog luka.

Printscreen/Tik-Tok/Timm

Neverovatno aromatična pašteta od belog luka koja će svako vaše jelo učiniti fenomeanlnim. Ako ovom paštetom premažete hleb ili meso, pa onda zapečete u rerni ne treba vam ništa kao prilog. Možete koristiti u bilo kom jelu koje se slaže sa belim lukom. Umesto da ga samo isečete i propržite, vi ga iscedite iz kore i pomešajte sa začinima i puterom za bolju aromu. 

Pročitajte i kako se pravilno kida alu folija

Sastojci: 

  • 2 glavice belog luka 
  • malo suvog bosiljka 
  • malo origana
  • malo mlevene crvene paprike 
  • maslinovo ulje 
  • puter
  • peršun

Priprema:

Isecite vrh na belom luku, pa pospite sa malo bosiljak i maslinovim uljem. Zatovite alu folijom i pecite u rerni. Zatim u posudi pomešajte puter sobne temperature, isceđeni beli luk, dodajte origano i začinsku papriku, kao i seckani peršun. Dobro promešajte i premažite preko hleba ili mesa i zapecite. 

This browser does not support the video element.

Pašteta od belog luka  tik-tok/timm

Izvor: Stvar ukusa