Ovako pripremljena teletina je toliko mekana i ukusna da će vam se sigurno dopasti. Možete poslužiti sa pire krompirom i salatom.

Sastojci: 

  • 2 glavice crnog luka
  • 750 g teletine bez kostiju
  • 2 kašike brašna
  • 1 dcl supe
  • 1 dcl belog vina
  • so, biber, lorber, majčina dušica, peršun
  • 2 kašike pirea od paradajza
  • 100 g šampinjona

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje i ubacite sitno seckan crni luk, kada se malo proprži ubacite teletinu iseckanu na kockice.  Dinastajte nekih 20 minuta, pa pospite seckanim peršunom i brašnom. Zatim sipajte supu i belo vino i promešajte. Posolite, pobiberite, stavite lorber i majčinu dušicu i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri nekih 1,5 vremena. Zatim dodajte pire od paradajza i uzduž iseckane pečurke, pa kuvajte još pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs