Do sada ste milion puta očistili krompir, a koru ste bacali. Nemojte je više bacati, jer može da se iskoristi za odličnu grickalicu. Treba vam malo začina i nešto po želji u šta ćete umakati. Bolja je zamena za čips jer je zdravija, a krcka u ustima. Mi smo predložili caciki za umakanje, a ovde pročitajte kako se pravi.
Sastojci:
- kore od 5-6 krompira
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice italijanskih začina ili suvog origana
- pavlaka ili caciki za umakanje
Priprema:
Krompir dobro operite pa oljuštite. Kore lepo osušite i isecite na trake ili oblik koji želite. U činiju sipajte ulje, začine i dodajte krompir, lepo promešajte. Ispržite u rerni ili tiganju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem