Do sada ste milion puta očistili krompir, a koru ste bacali. Nemojte je više bacati, jer može da se iskoristi za odličnu grickalicu. Treba vam malo začina i nešto po želji u šta ćete umakati. Bolja je zamena za čips jer je zdravija, a krcka u ustima. Mi smo predložili caciki za umakanje, a ovde pročitajte kako se pravi. 

Sastojci:

  • kore od 5-6 krompira
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice italijanskih začina ili suvog origana
  • pavlaka ili caciki za umakanje

Priprema: 

Krompir dobro operite pa oljuštite. Kore lepo osušite i isecite na trake ili oblik koji želite. U činiju sipajte ulje, začine i dodajte krompir, lepo promešajte. Ispržite u rerni ili tiganju. 

Grickalica od kore krompira instagram/themodernnonna

Izvor: Stvar ukusa