Bilo da ga jedete sa kečapom, uz pljeskavicu ili majonezom, postoji li nešto bolje od pomfrita. Savršen pomfrit je skoro jednake veličine, zlate boje i sa hrskavom koricom. Nije teško napraviti takav krompir, a ovde pročitajte kako.
Studija koja je sprovedena na 2.000 odraslih, pokazala je da bi idealni pomfrit iznutra trebalo da bude paperjast, ali hrskav spolja.
Istraživanje je takođe pokazalo sa kojim umakom ljudi najviše vole da jedu pomfrit. 53% je reklo da bez kečapa ne mogu da ga zamisle, dok je 31% za savršen umak izabrao majonez (31%). Krompir iz rerne je isto spada među omiljene priloge, čak 43% ljudi preferira tako pripremljen.
Krompir ili pomfrit svi najčešće jedu sa ribom (57%), burgerima (38%) i biftekom (27%), a kao najbolji sos za ovo povrće su izabrani kari (30%), rendani sir (29%) i običan sos (26%).
Prema studiji One Poll, petak uveče je najpopularnije vreme za konzumiranje pomfrita – ali 27% ljudi bi ga rado jelo svakog dana u nedelji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus