Bilo da ga jedete sa kečapom, uz pljeskavicu ili majonezom, postoji li nešto bolje od pomfrita. Savršen pomfrit je skoro jednake veličine, zlate boje i sa hrskavom koricom. Nije teško napraviti takav krompir, a ovde pročitajte kako.

Studija koja je sprovedena na 2.000 odraslih, pokazala je da bi idealni pomfrit iznutra trebalo da bude paperjast, ali hrskav spolja.

Istraživanje je takođe pokazalo sa kojim umakom ljudi najviše vole da jedu pomfrit. 53% je reklo da bez kečapa ne mogu da ga zamisle, dok je 31% za savršen umak izabrao majonez (31%). Krompir iz rerne je isto spada među omiljene priloge, čak 43% ljudi preferira tako pripremljen. 

Krompir ili pomfrit svi najčešće jedu sa ribom (57%), burgerima (38%) i biftekom (27%), a kao najbolji sos za ovo povrće su izabrani kari (30%), rendani sir (29%) i običan sos (26%).

Prema studiji One Poll, petak uveče je najpopularnije vreme za konzumiranje pomfrita – ali 27% ljudi bi ga rado jelo svakog dana u nedelji.

Izvor: Stvar ukusa