Svaka domaćica ima u kuhinji sastojke za ovaj kolač, tako da vas neće puno koštati. Ako vam je nestao prašak za pecivo ne morate da idete u radnju, ovde pročitajte kako možete da ga zamenite. Mekana korica i kremasti fil čine kolač prosto neodoljivim.
Sastojci:
Za kore:
- 7 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 ml ulja
- 70 ml mleka
- 100 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za fil:
- 7 belanaca
- prstohvat soli
- 50 g kakaoa
- 350 g šećera
- 20 g vanilin šećera
- 10 ml limunovog soka
- 100 ml vode
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ulje i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa promešajte, a onda sipajte i mleko, pa sve sjedinite. Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i poravnajte. Pecite na 170°C oko 20 minuta. Isecite koru po dužini na 2 jednaka dela, a zatim jedan deo kore isecite na kvadrate. Umutite belanca sa prstohvatom soli. U šerpi pomešajte šećer, vanilin šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte dok ne proključa, a zatim postepeno dodajte u belanca i nastavite da mutite. U kakao dodajte par kašika fila i sjedinite, pa sve sipajte u fil od belanaca. Promešajte. Premažite preko cele kore, pa na vrh poređajte kocke od kore. Stavite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Slatka pita od pasulja
NOVI CHIPS WAY
Piletina sa povrćem u sosu od belog luka