Svaka domaćica ima u kuhinji sastojke za ovaj kolač, tako da vas neće puno koštati. Ako vam je nestao prašak za pecivo ne morate da idete u radnju, ovde pročitajte kako možete da ga zamenite. Mekana korica i kremasti fil čine kolač prosto neodoljivim. 

Sastojci:

Za kore:

  • 7 žumanaca 
  • 100 g šećera 
  • 70 ml ulja 
  • 70 ml mleka 
  • 100 g brašna 
  • 10 g praška za pecivo

Za fil:

  • 7 belanaca
  • prstohvat soli
  • 50 g kakaoa
  • 350 g šećera 
  • 20 g vanilin šećera 
  • 10 ml limunovog soka
  • 100 ml vode 

Priprema:

Penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ulje i nastavite da mutite dok se ne sjedini. Sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa promešajte, a onda sipajte i mleko, pa sve sjedinite. Sipajte u pleh od rerne obložen pek papirom i poravnajte. Pecite na 170°C oko 20 minuta. Isecite koru po dužini na 2 jednaka dela, a zatim jedan deo kore isecite na kvadrate. Umutite belanca sa prstohvatom soli. U šerpi pomešajte šećer, vanilin šećer, vodu i limunov sok. Kuvajte dok ne proključa, a zatim postepeno dodajte u belanca i nastavite da mutite. U kakao dodajte par kašika fila i sjedinite, pa sve sipajte u fil od belanaca. Promešajte. Premažite preko cele kore, pa na vrh poređajte kocke od kore. Stavite u frižider na sat vremena. 

Izvor: Stvar ukusa