Slatki ili slani, mafini su omiljeno pecivo svih generacija. Isprobajte recept za čokoladne mafine koji se ne peku, a neverovatno su kremasti. Svideće vam se na prvi zalogaj, a potrošićete svega par minuta da spremite. Super su posluženje i ako vam banu gosti jer sastojke uglavnom imate kod kuće, a niko ne može da im odoli.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte skrob i čokoladu. Stavite na šporet i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne zgusne i sjedini, uz neprestano mešanje. Zatim u kalup za mafine stavite gumene kalupe i sipajte smesu. Ostavite da se stegnu u frižideru nekih 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus