Slatki ili slani, mafini su omiljeno pecivo svih generacija. Isprobajte recept za čokoladne mafine koji se ne peku, a neverovatno su kremasti. Svideće vam se na prvi zalogaj, a potrošićete svega par minuta da spremite. Super su posluženje i ako vam banu gosti jer sastojke uglavnom imate kod kuće, a niko ne može da im odoli.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 50 g kukuruznog skroba
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
Mleko sipajte u šerpu, pa dodajte skrob i čokoladu. Stavite na šporet i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne zgusne i sjedini, uz neprestano mešanje. Zatim u kalup za mafine stavite gumene kalupe i sipajte smesu. Ostavite da se stegnu u frižideru nekih 2 sata.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu