Da biste izvukli najbolje iz raznih aparata i na kraju imali ukusnije jelo ili poslasticu, morate znati nekoliko pravila o njihovu korišćenju.

Suvi sastojci nikada ne smeju ići u posudu pre tečnih. Osim što će se delimično zalepiti za dno, neće se dobro pomešati s tečnošću na vrhu. Dakle, uvek prvo stavite tečne sastojke, a zatim dodajte suve.

Tek skuvane i vrele sastojke ne smete mešati poklopljene jer će se od pare stvoriti dodatna tečnost. Za osetljive recepte i par kapi vode može promeniti teksturu, pa na kraju nećete imati kvalitetno jelo ili poslasticu.

Na blenderima i sličnim aparatima obično postoji dugme kojim možete kontrolisati dužinu miksanja, odnosno čim ga pustite, blender prestaje da radi. To je idealna opcija jer tako možete, na primer, seckati povrće samo nekoliko sekundi, dovoljno da ga previše ne usitnite ako to recept zahteva.

U toku korišćenja blendera bar jednom zaustavite proces i promešajte sastojke.

I na kraju, jako je važno da svaki aparat detaljno očistite, odnosno operete. Ostaci hrane koji ostanu su opasni po zdravlje. Samu posudu možete najlakše oprati ako u nju stavite malo vode i kap deterdženta za pranje pa uključite blender. Zatim ga još operite ručno i dobro isperite toplom vodom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs