Tiramisu je poznati italijanski kolač i obično se pravi sa jajima, pa samim tim zahteva i kuvanje fila. Italijanske domaćice su zbog uštede vremena prilagodile recept i tako olakšale pripremu jednog od najlepših kremastih kolača. I dan danas se pravi poznati kolač po starinskom receptu, ali kada želite nešto brzinski onda je tiramisu bez pečenja odlično rešenje. Probajte i verziju sa voćem koja je jednako ukusna kao i original.

  • Sastojci: 
  • 150 g smrznutih malina
  • 70 g šećera
  • 200 g piškota
  • 1 kašičica instant kafe
  • 100 ml vode 
  • 250 g krem sira 
  • 80 g šećera u prahu 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • kakao

Priprema:
Pomešajte kafu sa vrelom vodom. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim u šerpi pomešajte maline i šećer, pa kuvajte dok se malo ne zgusne. U tepsiju sipajte malo krema, pa poređajte piškote koje ste umočili u kafu, zatim voćni krem, pa opet fil, keks i voćni krem. Poslednji sloj treba da bude beli fil. Ukrasite preostalim belim filom i pospite kakaom. Ohladite u frižideru 2-3 sata. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE