Tiramisu je poznati italijanski kolač i obično se pravi sa jajima, pa samim tim zahteva i kuvanje fila. Italijanske domaćice su zbog uštede vremena prilagodile recept i tako olakšale pripremu jednog od najlepših kremastih kolača. I dan danas se pravi poznati kolač po starinskom receptu, ali kada želite nešto brzinski onda je tiramisu bez pečenja odlično rešenje. Probajte i verziju sa voćem koja je jednako ukusna kao i original.
- Sastojci:
- 150 g smrznutih malina
- 70 g šećera
- 200 g piškota
- 1 kašičica instant kafe
- 100 ml vode
- 250 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 250 ml slatke pavlake
- kakao
Priprema:
Pomešajte kafu sa vrelom vodom. Umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Zatim u šerpi pomešajte maline i šećer, pa kuvajte dok se malo ne zgusne. U tepsiju sipajte malo krema, pa poređajte piškote koje ste umočili u kafu, zatim voćni krem, pa opet fil, keks i voćni krem. Poslednji sloj treba da bude beli fil. Ukrasite preostalim belim filom i pospite kakaom. Ohladite u frižideru 2-3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem