Tiramisu je poznati italijanski desert kog i naše domaćice rado prave. Glavni sastojak su piškote i maskarpone sir, a u zavisnosti od godišnjeg doba možete dodati sezonsko voće. Ukoliko vam dolaze prijatelji najbolje bi bilo da tiramisu poslužite u čaši, izgleda dekorativno, a i praktičnije je.
- Sastojci:
- 1 pakovanje piškota
- pola šoljice nes kafe
- 400 g malina
- 3-4 kašike šećera u prahu
- 1 kašika krompirovog brašna
- 3-4 kašičice kakaoa
- 330 ml slatke pavlake
- 250 g maskarponea
- 1 krem-fiks
Priprema:
Ohlađenu slatku pavlaku umutiti sa krem-fiksom u čvrstu masu. Dodajte maskarpone sir i ponovo umutite. Maline stavite u šerpu i prokuvajte - pa dodajte šećer u prahu, krompirovo brašno i kuvajte još kratko uz stalno mešanje dok se malo ne zgusne. Na dno čaša za serviranje stavite 2-3 komada izlomljenih piškota natopljenih kafom, pospite ih sa malo kakaoa i dodajte jedan sloj fila. Stavite drugi sloj piškota natopljenih kafom i ponovo pospite kakao. Stavite mus od malina, ponovo fil i pospite kakao. Gornji deo možete ukrasiti sa izdrobljenim keksom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus