Tiramisu je poznati italijanski desert kog i naše domaćice rado prave. Glavni sastojak su piškote i maskarpone sir, a u zavisnosti od godišnjeg doba možete dodati sezonsko voće. Ukoliko vam dolaze prijatelji najbolje bi bilo da tiramisu poslužite u čaši, izgleda dekorativno, a i praktičnije je.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje piškota
  • pola šoljice nes kafe 
  • 400 g malina
  • 3-4 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika krompirovog brašna
  • 3-4 kašičice kakaoa
  • 330 ml slatke pavlake
  • 250 g maskarponea
  • 1 krem-fiks

Priprema:

Ohlađenu slatku pavlaku umutiti sa krem-fiksom u čvrstu masu. Dodajte maskarpone sir i ponovo umutite. Maline stavite u šerpu i prokuvajte - pa dodajte šećer u prahu, krompirovo brašno i kuvajte još kratko uz stalno mešanje dok se malo ne zgusne. Na dno čaša za serviranje stavite 2-3 komada izlomljenih piškota natopljenih kafom, pospite ih sa malo kakaoa i dodajte jedan sloj fila. Stavite drugi sloj piškota natopljenih kafom i ponovo pospite kakao. Stavite mus od malina, ponovo fil i pospite kakao. Gornji deo možete ukrasiti sa izdrobljenim keksom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE