Domaći sladoled nije teško napraviti, potrebno je malo sastojaka i samo 5 minuta, a najteži deo je da sačekate da se stegne u zamrzivaču. Ukus možete da birate po želji, a danas vam predlažemo da napravite ledenu poslasticu koju će posebno obožavati deca. Reč je o sladoledu sa ukusom smokija, omiljenom grickalickom svih generacija.
- Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 250 g putera od kikirikija
- 50 g smokija
Priprema:
Izvadite slatku pavlaku iz frižidera i dobro je umutite. Dodajte kondenzovano mleko i puter od kikirkija, pa sjedinite mikserom. Dobijenu smesu sipajte u kalup, pa stavite unutra smoki. Pokrijte providnom folijom ili poklopcem, pa stavite u zamrzivač na najmanje 6 sati, a najbolje je preko noći da se dobro stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus