U staroj Jugoslaviji kada nije bilo ničega u frižideru, a ukućanima se jelo nešto slatko, domaćice su morale da se dovijaju. Tako su i osmislile jeftini kolač od svega par sastojaka. U pitanju je koh, mekani biskvit koji je natopljen mlekom. Bez obzira što su sastojci obični, a priprema jednostavna, koh je neverovatno ukusan i ne postoji osoba koja će ga odbiti. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike griza
  • 1 kašika limunovog soka 
  • Za preliv: 
  • 800 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanil šećer

Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Za to vreme napravite preliv tako što ćete pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se šećer ne otopi, pa prelijte gotovo kolač. Ostavite da ohladi.

Izvor: Stvar ukusa