Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAPRAVITE PUDING BEZ GRUDVICA: Trik iskusnih domaćica koji se može primeniti i kada kuvate fil za tortu

Postanite vrhunski stručnjak za poslastice sa pudingom.

 Kako da napravite puding bez grudvica Izvor: Shutterstock

Puding je najbrži kremasti slatkiš koji možete da napravite svojim ukućanima. Veoma je ukusan, nije skup, a i lako se pravi. Međutim, može se desiti da vam uživanje u ovom slatkišu pokvare grudvice.

Evo nekoliko saveta za pripremu besprekornog pudinga. Inače, ovi saveti važe i kada pripremate fil za tortu s pudingom.

Možda će vas zanimati

Caka je u tome da razmućeni prah pudinga ne sipate u mleko koje vri, već neposredno pre vrenja. Šerpu s mlekom u kojoj kuvate sklonite s ringle i sipajte puding u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Zatim je vratite na ringlu, ali smanjite temperaturu i kuvajte uz neprestano mešanje. Dok se puding hladi, promešajte ga nekoliko puta kako se ne bi stvorila korica.

Ako pripremate fil za tortu s pudingom, margarin umešajte u mlak puding i mešajte dok se ne otopi. Fil za tortu možete i umutiti mikserom kada se ohladi, pa će tako biti penastiji.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti