Piletinu ste sigurno pravili na različite načine, ali verujemo da ovako niste još uvek. Ispratite recept do kraja i dobićete neodoljivo kremastu i sočnu piletinu, koja uz dodatak pirinča ili krompir pirea postaje pravi ručak.
Sastojci:
- 2 fileta pilećih prsa
- so, biber, beli luk, slatka paprika
- 2 kašike brašna
- 150 ml bujona
- sok od pola limuna
- 1/2 kašičice meda
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. Stavite biber, so, mlevenu papriku i brašno pa sve izmešajte rukama da dobro upije. Stavite u tiganj da se prži. Za to vreme pomešajte sok od limuna sa medom i čašom bujona (možete rastvoriti kocku za supu). Kada se na piletini uhvati zlatna korica sa obe strane prelijte je mešavinom koju ste napravili. Krčkajte par minuta dok se sos ne zgusne. Servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus