Uskoro će početi sezona slava, a nakon toga dolaze i praznici. Na vreme potražite šta ćete poslužiti na svečanoj trpezi i odlučite se za nešto što će sve goste raspametiti. Ono što se uvek razgrabi na slavama, ali i kada su praznici jeste predjelo, gde spadaju i salate. Osvežavajuće i ukusne salate ukrasiće svaki sto. 

Dobra stvar je što se salate lako prave, a zbog njihove kremaste strukture možemo da ih mažemo na hleb i jedemo kao prilog uz meso. 

Sastojci:

  • 15 kuvanih jaja 
  • 500 g kisele pavlake 
  • 500 g jogurta 
  • so, biber 
  • 20 g peršuna 
  • 250 g šunke 

Priprema:

Kuvana jaja isecite na kolutove. Kiselu pavlaku i jogurt posolite i pobiberite, a zatim dobro promešajte. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan dodajte seckani peršun, a u drugi dodajte seckanu šunku (200 g). Promešajte. U posudu za salatu stavite jaja, pa fil sa peršunom, pa jaja, zatim fil sa šunkom i poslednji red jaja. Ukrasite preostalom seckanom šunkom (50 g) i peršunom.