U hladnim i kišovitim danima obradujte sebe fantastičnim obrokom.

Sastojci:

  • 4 juneće ili teleće šnicle
  • 4 krompira
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 kisela ili sveža paprika
  • 2 kašike kajmaka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 jaje
  • 150 g mleka
  • peršun
  • mleveni biber, so
  • ulje

Priprema:

Šnicle izlupajte, ispržite i složite na dno vatrostalne posude. Krompir oljuštite, isecite na kolutove, ispržite na ulju u kome su se pržile šnicle, izvadite ga i stavite u dublji sud.

Luk isecite na četvrtke i brzo ispržite na tom ulju. Izvadite ga i dodajte krompiru. Paprike iseckajte na kockice, na istom ulju propržite i dodajte luku i krompiru. Sada tome dodajte kajmak, ljutu papričicu, peršun, biber, so i sve promešati, pa poređajte preko mesa. Služite uz varivo od šargarepe.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo