U hladnim i kišovitim danima obradujte sebe fantastičnim obrokom.
Sastojci:
- 4 juneće ili teleće šnicle
- 4 krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 kisela ili sveža paprika
- 2 kašike kajmaka
- 1 ljuta papričica
- 1 jaje
- 150 g mleka
- peršun
- mleveni biber, so
- ulje
Priprema:
Šnicle izlupajte, ispržite i složite na dno vatrostalne posude. Krompir oljuštite, isecite na kolutove, ispržite na ulju u kome su se pržile šnicle, izvadite ga i stavite u dublji sud.
Luk isecite na četvrtke i brzo ispržite na tom ulju. Izvadite ga i dodajte krompiru. Paprike iseckajte na kockice, na istom ulju propržite i dodajte luku i krompiru. Sada tome dodajte kajmak, ljutu papričicu, peršun, biber, so i sve promešati, pa poređajte preko mesa. Služite uz varivo od šargarepe.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: srbijuvolimo
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem