Ako volite povrće, a ne sprema vam se ništa komplikovano onda ne tažite dalje. Sataraš je ukusan obrok sa minimalno truda, a fenomenalnog ukusa. Još kad mu dodate piletinu imaćete kompletan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 svežih paprika ili smrznutih
- 3 paradajza
- 600 g piletine (batak i karabatak)
- so, biber, peršunov list
Priprema:
Batake i karabatake posoliti, dodati malo ulja i malo vode i dinstati da omekša pa ga zapeći. Ispržiti seckani luk, pa kad se malo isprži dodati isečenu papriku pa pržiti. Dodati u omekšano meso. Ubaciti i oguljen paradajz i iseći na kocke. Krčkati još par minuta, posoliti, pobiberiti, pa kad ispari tečnost ubaciti peršunov list. Servirati uz krompir pire.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus