Poslužite uz salatu ili krompiriće.
Sastojci:
kašika maslinovog ulja
glavica crnog luka
2 čena belog luka
¼ šolje iseckanog peršuna
3 kašike rendanog parmezana
450 g mlevene ćuretine
¾ kašičice soli
pola kašičice mlevenog bibera
Priprema:
Zagrejte rernu na 190°C, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja. U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut. Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte manje pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh. Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike