Poslužite uz salatu ili krompiriće.

Sastojci:

kašika maslinovog ulja

glavica crnog luka

2 čena belog luka

¼ šolje iseckanog peršuna

3 kašike rendanog parmezana

450 g mlevene ćuretine

¾ kašičice soli

pola kašičice mlevenog bibera

Priprema:

Zagrejte rernu na 190°C, a pleh obložite aluminijumskom folijom i odozgo premažite malo ulja. U tiganju srednje veličine zagrejte maslinovo ulje na vatri srednje jačine, pa propržite crni luk oko pet minuta. Dodajte beli luk i pržite još oko minut. Mešavinu luka prebacite u posudu i ostavite da se prohladi. Zatim u to dodajte peršun, parmezan i meso, posolite i pobiberite. Kada dobro izmešate da se sve sjedini, rukama oblikujte manje pljeskavice i ređajte ih u pripremljen pleh. Pecite pljeskavice oko 17-20 minuta ili dok ne dobiju braonkastu boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: mondo.rs