One moraju da se nađu na slavskoj trpezi i svi ih obožavaju. Domaćice posebno vole da pripremaju oblande sa osrasima iz dva razloga- brzo se spremaju i prilično su izdašne. Mi vam donosimo ovaj recept kao spas u zadnji čas, jer su gotove za samo 15 minuta, a sigurno će brzo nestati sa slavke trpeze.
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 250 ml mleka
- 200 ml ulja
- 150 g mlevenih oraha
- 200 g mleka u prahu
- 200 g brašna
- 400 g šećera
- 40 g kakao praha
Priprema:
U mleko sipajte ulje i šećer, promešajte, pa stavite na ringlu da ključa 2 minuta na laganoj vatri, uz povremeno mešanje. Stavite kakao i mešajte da dobijete glatku smesu, potom dodajte mleko u prahu i brašno. Sve kuvajte na umerenoj temperaturi najviše 5 minuta. Kada se lepo sjedinilo, dodajte orahe i kuvajte još minut. Sa rashlađenim filom mažite oblande i ređajte jednu preko druge. Kada završite pritisnite nečim težim i ostavite da odstoje 5 minuta. Nakon toga možete ih iseći i poslužiti.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus