Sitni kolači su idealni za slave, a kako se približava Sveti Jovan evo sjajne ideje za oblande. Umesto klasičnih nafilujte ih sa orasima i smokvama, a na kraju prelijte čokoladnom glazurom. Lagani kolači koji će nestati sa stola čim ih poslužite, a pored njih možete da poslužite mađarice i rafaelo kuglice.

Sastojci:

  • 1 list oblande 
  • 200 g suvih smokvi (još 100 g ako želite da dekorišete)
  • 250 g oraha
  • 100 g šećera
  • oko 3 kašike meda
  • 200 ml vode
  • 2 kriške limuna 
  • 100 g čokolade i 1 kašika ulja 

Priprema:

Kuvajte vodu, šećer, med i limun oko 3 minuta. Dodajte u mlevene orahe i smokve. Limun se ne koristi. Oblandu podelite na 2 dela. Premažite toplo preko oblande, prekrijte drugom oblandom, pritisnite i ostavite da stoji oko sat vremena. Prelijte rastopljenom čokoladom i dekorišite suvim smokvama.

Izvor: serpica