Sitni kolači su idealni za slave, a kako se približava Sveti Jovan evo sjajne ideje za oblande. Umesto klasičnih nafilujte ih sa orasima i smokvama, a na kraju prelijte čokoladnom glazurom. Lagani kolači koji će nestati sa stola čim ih poslužite, a pored njih možete da poslužite mađarice i rafaelo kuglice.
Sastojci:
- 1 list oblande
- 200 g suvih smokvi (još 100 g ako želite da dekorišete)
- 250 g oraha
- 100 g šećera
- oko 3 kašike meda
- 200 ml vode
- 2 kriške limuna
- 100 g čokolade i 1 kašika ulja
Priprema:
Kuvajte vodu, šećer, med i limun oko 3 minuta. Dodajte u mlevene orahe i smokve. Limun se ne koristi. Oblandu podelite na 2 dela. Premažite toplo preko oblande, prekrijte drugom oblandom, pritisnite i ostavite da stoji oko sat vremena. Prelijte rastopljenom čokoladom i dekorišite suvim smokvama.
Izvor: serpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus