Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TATJANIN RECEPT ZA SALATU SA KUVANIM JAJIMA I PRAZILUKOM: Omiljena na slavskoj trpezi, zaboravićete na rusku čim probate

Autor Aleksandra Ljubičić

Svečana salata koja će biti glavna zvezda na slavi.

 salata.jpg Izvor: Tatjana Šajinović

Sezona slava se uveliko približava i već naredne nedelje su Sveta Petka i Sveti Luka. Ukoliko slavite neku od ovih slava evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom. Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Naša čitateljka Tatjana je podelila sa nama recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.

  • Sastojci:
  • 250 g majoneza
  • 250 g kisele pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • malo belog luka u granulama
  • 100 g praziluka
  • 400 g obarenog krompira
  • 200 g obarene šargarepe
  • 200 g šunke
  • 4 kuvana jajeta

Priprema:

Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama. Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.

Recept poslala Tatjana Šajinović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti