Sezona slava se uveliko približava i već naredne nedelje su Sveta Petka i Sveti Luka. Ukoliko slavite neku od ovih slava evo predloga za ukusno predjelo - salatu sa kuvanim jajima i prazilukom. Čim je probate postaće miljenica slavske trpeze i pravićete je češće nego rusku. Naša čitateljka Tatjana je podelila sa nama recept za ovu prelepu salatu, a ako i vi poželite da je napravite evo postupka.
- Sastojci:
- 250 g majoneza
- 250 g kisele pavlake
- 1 kašičica senfa
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- malo belog luka u granulama
- 100 g praziluka
- 400 g obarenog krompira
- 200 g obarene šargarepe
- 200 g šunke
- 4 kuvana jajeta
Priprema:
Staviti jaja, krompir i šargarepu da se kuvaju. Naseckati praziluk i šunku. Napraviti smesu od majoneza, kisele pavlake, senfa, suvog začina i belog luka u granulama. Zatim u naseckan praziluk i šunku naseckati krompir, šargarepu i jaja.Dodati pripremljenu smesu od začina i sve dobro izmešati. Salatu izmešati i dobro ohladiti, zatim služiti.
Recept poslala Tatjana Šajinović
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus