U Bosni se uz ćevape konzumira jogurt, kiselo mleko ili kefir.

Dužine su između 4cm do 12cm, a služe se u lepinji, odnosno somunu. Po želji možete lepinju politi posebnim mesnim sokom, koji će dati jedisntvenu aromu.

Priprema ćevapa:

Meso naseckajte na sitne komade, te ga dvaput izmeljite. Usitnite beli luk tako da izađe sok, pa ga pomešajte s mesom. Dodajte začine, kajmak i mineralnu vodu. Smesu dobro izmešajte, pa ostavite nekoliko sati da odstoji u fržideru. Ćevape oblikujte ručno, na dužine između 4-12 centimetara. Pržite ih na roštilju, te na kraju prelijte mesnim sokom.

Obavezni prilozi:

lepinja ili somun

sitno naseckan crni luk

kajmak

Iako je recepata za mesne sokove više, mi vam donosimo onaj isprobani.

Priprema sosa:

Stavite začine u posudu, a zatim dodajte malo ulja. Preko toga prelijte bujonom i vodom, te pustite da proključa.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: dnevno.hr