U Bosni se uz ćevape konzumira jogurt, kiselo mleko ili kefir.
Dužine su između 4cm do 12cm, a služe se u lepinji, odnosno somunu. Po želji možete lepinju politi posebnim mesnim sokom, koji će dati jedisntvenu aromu.
Priprema ćevapa:
Meso naseckajte na sitne komade, te ga dvaput izmeljite. Usitnite beli luk tako da izađe sok, pa ga pomešajte s mesom. Dodajte začine, kajmak i mineralnu vodu. Smesu dobro izmešajte, pa ostavite nekoliko sati da odstoji u fržideru. Ćevape oblikujte ručno, na dužine između 4-12 centimetara. Pržite ih na roštilju, te na kraju prelijte mesnim sokom.
Obavezni prilozi:
lepinja ili somun
sitno naseckan crni luk
kajmak
Iako je recepata za mesne sokove više, mi vam donosimo onaj isprobani.
Priprema sosa:
Stavite začine u posudu, a zatim dodajte malo ulja. Preko toga prelijte bujonom i vodom, te pustite da proključa.
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća