Ako želite da spremite neki brzinski ručak, a da bude ukusan i da ostavite utisak onda je ovo recept za vas.

Sastojci:

5 komada srednjeg krompira

1 glavica luka

300 g mlevenog mesa

3-4 kašike ulja

so

biber

čubar

4-5 ružica karfiola

1 šargarepa

1 kašika crvene mlevene paprike

1 mala tikvica

Priprema:

Krompir se oljušti i iseče na sitne kocke, luk se iseče na sitno, šargarepa i tikvica se takođe iseku na kocke, karfiol se iskida na ružice. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se luk, krompir, šargarepa i tikvica. Dodaje se mleveno meso i meša se dok se ne pretvori u mrvice. Sipa se crvenu mlevenu papriku, so, čubar, promeša se i sipa se malo tople vode, da prekrije povrće. Na kraju se dodaju ružice karfiola, prebacuju se u posudu za pečenje i raspoređuju se sastojci. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne uvri voda. Serviramo zapečeno jelo sa sitno isečenim peršunom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: bonapeti.rs