Ako želite da spremite neki brzinski ručak, a da bude ukusan i da ostavite utisak onda je ovo recept za vas.
Sastojci:
5 komada srednjeg krompira
1 glavica luka
300 g mlevenog mesa
3-4 kašike ulja
so
biber
čubar
4-5 ružica karfiola
1 šargarepa
1 kašika crvene mlevene paprike
1 mala tikvica
Priprema:
Krompir se oljušti i iseče na sitne kocke, luk se iseče na sitno, šargarepa i tikvica se takođe iseku na kocke, karfiol se iskida na ružice. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se luk, krompir, šargarepa i tikvica. Dodaje se mleveno meso i meša se dok se ne pretvori u mrvice. Sipa se crvenu mlevenu papriku, so, čubar, promeša se i sipa se malo tople vode, da prekrije povrće. Na kraju se dodaju ružice karfiola, prebacuju se u posudu za pečenje i raspoređuju se sastojci. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne uvri voda. Serviramo zapečeno jelo sa sitno isečenim peršunom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem