Ako želite da spremite neki brzinski ručak, a da bude ukusan i da ostavite utisak onda je ovo recept za vas.
Sastojci:
5 komada srednjeg krompira
1 glavica luka
300 g mlevenog mesa
3-4 kašike ulja
so
biber
čubar
4-5 ružica karfiola
1 šargarepa
1 kašika crvene mlevene paprike
1 mala tikvica
Priprema:
Krompir se oljušti i iseče na sitne kocke, luk se iseče na sitno, šargarepa i tikvica se takođe iseku na kocke, karfiol se iskida na ružice. Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se luk, krompir, šargarepa i tikvica. Dodaje se mleveno meso i meša se dok se ne pretvori u mrvice. Sipa se crvenu mlevenu papriku, so, čubar, promeša se i sipa se malo tople vode, da prekrije povrće. Na kraju se dodaju ružice karfiola, prebacuju se u posudu za pečenje i raspoređuju se sastojci. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne uvri voda. Serviramo zapečeno jelo sa sitno isečenim peršunom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus