Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA UKISELITE FEFERONE: Bez njih je zimnica nezamisliva, a baš ovako su to radile naše bake

Autor Marija Brčić

Zimnica ne može da prođe bez ukiseljenih feferona, a evo kako da ih napravite.

 Kako da napravim ukiseljene feferone Izvor: Shutterstock

Ljute papričice ili feferone obožavaju pravi gurmani, a savršen su prilog uz meso sa roštilja, a mogu biti i sjajan dodatak ukoliko želite da bilo kom jelu date dozu pikantnosti. Ovo je proveren recept za ukiseljene feferone, kako su ih nekada pravile naše bake.

Prilikom pripreme najbolje je da nosite zaštitne rukavice, jer moguće je da se ljutina zadrži na rukama, pa može doći do iritacije.

Sastojci:

  • 3 kg feferona
  • 2 l vode
  • 400 ml sirćeta
  • 50 g šećera
  • 50 g soli
  • biber u zrnu

Možda će vas zanimati

Priprema:

Feferone dobro operite, pa ih raširite na krpu da se osuše. U šerpi prokuvajte vodu zajedno sa sirćetom, šećerom i solju. U zagrejane tegle stavite nekoliko zrna bibera, pa gusto ubacite papričice u svaku teglu. Prelijte ih mešavinom vode i sirćeta dok je još vruća i odmah zatvorite tegle. U široku i duboku šerpu na dno stavite krpu, poređajte tegle, pa nalijte vodom, ali tako da tegle budu do 3/4 u vodi. Kuvajte na umerenoj vatri dok se u teglama ne pojave mehurući, oko 15 minuta. Nakon toga ostavite da se tegle u potpunosti ohlade, pa ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti