Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI PRAVE ISTU GREŠKU KADA PRŽE DŽIGERICU: Zbog toga ona često bude suva, tvrda i žilava

Evo kako da spremite savršenu džigericu koja neće biti žilava i suva.

 Kako se pravi džigerica Izvor: Shutterstock

Džigerica je izuzetni zdrava, te je zato vredi trajno uvrstiti u naš jelovnik. Može da se priprema na mnogo načina, samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čini.

Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.

Možda će vas zanimati

Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.

Ipak, prilikom njene pripreme pravimo mnogi prave jedni grešku zbog koje ona bude suva i žilava.

Nikada ne solite džigericu pre prženja!

Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite. Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti, već će biti mnogo ukusnija.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Irena

a to što je puna otrova i diže holesterol, kao i pstale iznutrice, jel nema veze???

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti