Džigerica je izuzetni zdrava, te je zato vredi trajno uvrstiti u naš jelovnik. Može da se priprema na mnogo načina, samo treba da zapamtite da ne napravite jednu grešku koju većina čini.
Džigerica sadrži puno vitamina A, vitamina B i gvožđa. Takođe je veoma dobar izvor proteina. Pored toga, ima malo masti. 100 g pileće džigerice je 120 kcal. Ovo ga čini odličnim dijetetskim jelom.
Takođe ima pozitivan efekat na naš vid. Pomaže u borbi protiv anemije zbog visokog sadržaja gvožđa. Podržava naš imunitet i dodaje energiju. Zaista je vredno vaše pažnje.
Ipak, prilikom njene pripreme pravimo mnogi prave jedni grešku zbog koje ona bude suva i žilava.
Nikada ne solite džigericu pre prženja!
Ako je džigerica koju pripremate suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Ne bi trebalo to da radite. Jetru začinite tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti, već će biti mnogo ukusnija.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus