Krompir kao prilog svi vole, a ako vam je dosadno da stalno služite pire, pečeni ili pomfrit, napravite ovaj neobičan krompir iz slojeva. Iseče se kao za musaku, začini, a zatim peče u rerni. Na kraju ga ispržite kako bi korica bila hrskava, vrlo je jednostavno, a dobićete zanimljiv prilog uz meso. Možete da služite i samo sa sezonskom salatom, ako želite malo laganiji obrok. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • 2 kašike skroba 
  • 1/2 kašičice začinske paprike 
  • 2 kašike ulja

Priprema: 

Krompir isecite na tanke kolutove, pa sipajte skrob, so, biber, začinsku papriku i ulje. Dobro sjedinite. Uzmite manji kalup pravougaonog oblika, pa obložite pek papirom. Ređajte krompir i zatvorite pek papirom. Pecite na 230°C oko sat vremena. Zatim izvucite krompir iz kalupa, isecite, pa ispržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE