Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAMIRNICA KOJU SVI IMAJU U KUĆI, A NIKO JE NE DODAJE U MESO: Profi kuvari otkrili kako da faširane budu mekše i sočnije

Autor Sanja Belinić

Samo jedan tajni sastojak dodajte u mleveno meso i faširane će biti neverovatno sočne.

 Šta se dodaje u mleveno meso da faširane šnicle budu sočne Izvor: Shutterstock

Ne postoji iskusna domaćica koja nije pravila faširane šnicle, ćufte ili neko durgo jelo od mlevenog mesa, pa čak i početnici savladaju brzo pripremu ovih ukusnih jela. Ali, koliko god delovalo jednostavno ne uspevaju svima uvek. Postoji jedan mali trik koji su otrkili profesionalni kuvari, a koji će meso učiniti sočnijim i mekšim. 

Možda će vas zanimati

To vam verovatno nikada ne bi palo na pamet, jer je u pitanju šećer. Svako u svom domu ga sigurno ima, ali nikada nije korišćen za prirpemu mesa. Poslušajte savet profesionalaca jer će meso biti mnogo ukusnije. Možda vam deluje čudno, ali obavezno isprobajte. Naravno, nemojte da preterujete sa dodavanjem šećera jer ćete tako uništiti ukus. On mesu daje neverovatnu mekoću i sočnost.

Jelo će se lako sažvakati i topiti u ustima. U isto vreme, slatki ukus se neće osetiti ako se poštuje pravilan odnos sastojaka. Ako ima premalo šećera, malo je verovatno da će meso dobiti dovoljnu sočnost. Ali višak šećera će sigurno učiniti jelo bezukusnim. Zato se pridržavajte najjednostavnijeg pravila: po kilogramu mesa - ne više od 1 kašike šećera. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Goran

E SVAKA VAM CAST,do sada nisam znao da mleveno meso,cufte ili fasirana snicla pokazuju neznost.E sad ne mogu da ispadnem glup u drustvu,znam sto oni neznaju:MESO POKAZUJE NEZNOST KAD MU SE DODA SECER.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti