Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan. Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Poslužite ga uz sos od belog luka i jogurta.
Sastojci:
- 6 krompira
- pola kašičice bibera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g prezli
- 100 g parmezana
Sastojci za sos od belog luka:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašičica majoneza
- 3 čena belog luka
- peršun
- so po ukusu
Priprema:
Krompir isecite na velike kriške i stavite u dublju posudu. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom. Dobro promešajte i sipajte preko krompira. Začine sa maslinovim uljem dobro utrljajte u krompir. Potom ih pospite prezlama i parmezanom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.
Pripremite sos od belog luka tako što ćete pomešati jogurt sa majonezom, belim lukom (izgnječenim) i peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno