Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan. Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Poslužite ga uz sos od belog luka i jogurta.

Sastojci:

  • 6 krompira
  • pola kašičice bibera
  • pola kašičice soli
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica crvene mlevene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 g prezli
  • 100 g parmezana

Sastojci za sos od belog luka:

  • 2 kašike jogurta
  • 1 kašičica majoneza
  • 3 čena belog luka
  • peršun
  • so po ukusu

Priprema:

Krompir isecite na velike kriške i stavite u dublju posudu. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom. Dobro promešajte i sipajte preko krompira. Začine sa maslinovim uljem dobro utrljajte u krompir. Potom ih pospite prezlama i parmezanom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.

Pripremite sos od belog luka tako što ćete pomešati jogurt sa majonezom, belim lukom (izgnječenim) i peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE