Pečeni krompir je prilog koji svi vole, a sada kod kuće napravite tako da bude hrskav i sočan. Priprema je veoma jednostavna, a ukus će vas oduševiti. Poslužite ga uz sos od belog luka i jogurta.
Sastojci:
- 6 krompira
- pola kašičice bibera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica crvene mlevene paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 g prezli
- 100 g parmezana
Sastojci za sos od belog luka:
- 2 kašike jogurta
- 1 kašičica majoneza
- 3 čena belog luka
- peršun
- so po ukusu
Priprema:
Krompir isecite na velike kriške i stavite u dublju posudu. U činiji pomešajte maslinovo ulje sa solju, biberom, crvenom paprikom, belim lukom u prahu i origanom. Dobro promešajte i sipajte preko krompira. Začine sa maslinovim uljem dobro utrljajte u krompir. Potom ih pospite prezlama i parmezanom. Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.
Pripremite sos od belog luka tako što ćete pomešati jogurt sa majonezom, belim lukom (izgnječenim) i peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus