Pljeskavice i kuvani krompir su dva omiljena jela, uvek rado viđena našoj trpezi, a uz ovaj recept su spojena u jedno. Pljeskavice od krompira punjene mlevenim mesom savršeno su ukusne, da vam uz njih neće biti potreban nikakav prilog. Priprema nije previše komplikovana, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 40 g parmezana
- 80 g kukuruznog skroba
- 1/4 kašičice muskatnog oraha
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 šargerepa
- 10 g peršuna
Priprema:
Krompir ogulite, isecite na kriške i kuvajte u slanoj vodi 20 minuta ili dok potpuno ne omekša. Ocedite i izgnječite krompir viljuškom. U činiju sa krompirom dodajte parmezan, muskatni oračić i kukuruzni skrob, pa sve dobro izmešajte. Zagrejte malo maslinovog ulja u dubljem tiganju. Dodajte seckani luk i šargarepu, pa dinstajte oko 5 minuta. Dodajte mleveno meso i dobro sve izmešajte tako da se sastojci sjedine. Pržite 10 minuta i začinite solju, biberom, belim lukom i sitno naseckanim peršunom. Od krompira rukama oblikujte 18 jednakih loptica. Spljoštite svaku lopticu u pljeskavicu. Uzmite jednu pljeskavicu, na nju stavite punu kašiku mlevenog mesa i prekrijte drugom pljeskavicom. Prstima lepo zatvorite ivice, tako da fil u toku prženja ne bi ispao. Pecite pljeskavice u zagrejanom ulju oko 3-4 minuta sa svake strane ili dok ne postanu hrskave i zlatne boje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem