Pite su super rešenje kada vam se jede nešto ukusno, a da je brzo i lako. Da li ćete da koristite kupovne kore ili sami da ih razvlačite, ili se ipak odlučujete za testo, potpuno je nebitno. Ukus je svakako dobar, pogotovo ako je punjenje ukusno. A sa plavim patlidžanom nema greške. 

I oni koji ne vole ovo povrće, neće imati nikakvu primedbu na ukus ove sočne pite. Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači. 

Sastojci:

Za nadev:

  • 2 patlidžana
  • 2 čena belog luka
  • 1 crni luk
  • peršun
  • 125 g mocarela sira 

Za testo:

  • 3 jajeta
  • 125 ml jogurta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 250 g brašna
  • 150 ml vode
  • 10 g praška za pecivo 

Priprema:

Kako se pravi nadev za pitu?

Crni i beli luk iseckajte, pa propržite. Zatim dodajte plavi patlidžan iseckan na kockice i pržite nekih 15 minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte seckani peršun. 

Kako se pravi testo za pitu? 

Umutite jaja sa jogurtom, maslinovim uljem i vodom. Dodajte brašno i sjedinite žicom, pa stavite i prašak za pecivo i opet promešajte. 

Kako se ređa pita? 

U tepsiju stavite pek papir, pa premažite maslinovim uljem. Sipajte pola smese, preko patlidžan, pa pospite mocarelom. Na kraju sipajte ostatak smese. Pecite na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa