Pite su super rešenje kada vam se jede nešto ukusno, a da je brzo i lako. Da li ćete da koristite kupovne kore ili sami da ih razvlačite, ili se ipak odlučujete za testo, potpuno je nebitno. Ukus je svakako dobar, pogotovo ako je punjenje ukusno. A sa plavim patlidžanom nema greške.
I oni koji ne vole ovo povrće, neće imati nikakvu primedbu na ukus ove sočne pite. Najbolje od svega je sto ide i mocarela, koja se topi dok se peče, pa se razvlači.
Sastojci:
Za nadev:
- 2 patlidžana
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- peršun
- 125 g mocarela sira
Za testo:
- 3 jajeta
- 125 ml jogurta
- 20 ml maslinovog ulja
- 250 g brašna
- 150 ml vode
- 10 g praška za pecivo
Priprema:
Kako se pravi nadev za pitu?
Crni i beli luk iseckajte, pa propržite. Zatim dodajte plavi patlidžan iseckan na kockice i pržite nekih 15 minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte seckani peršun.
Kako se pravi testo za pitu?
Umutite jaja sa jogurtom, maslinovim uljem i vodom. Dodajte brašno i sjedinite žicom, pa stavite i prašak za pecivo i opet promešajte.
Kako se ređa pita?
U tepsiju stavite pek papir, pa premažite maslinovim uljem. Sipajte pola smese, preko patlidžan, pa pospite mocarelom. Na kraju sipajte ostatak smese. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem