Sastojci:

  • 300 g kukuruznog i belog brašna
  • 450 g kiselog kupusa
  • 150 ml ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 230 ml kisele vode

Recept za slavsku proju sa kupusom:

Za slavsku proju prvo operite kiseli kupus, iseckajte ga kao za salatu i propržite na ulju, oko pola sata na laganoj vatri. Nakon toga ga stavite na stranu i prohladite.

U činiji pomešajte brašno, so, ulje, prašak za pecivo i dodajte zatim kupus. U sve na kraju umešajte kiselu vodu, kako biste dobili ujednačenu smesu.

Podmažite uljem pleh veličine 30x20 cm. Prelijte smesu u pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni C oko pola sata. Ohladite, isecite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i proju sa paprikom baburom i feta sirom.

Pročitajte kako se pravi posna proja

BONUS VIDEO

Kurir televizija SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb

StvarUkusa