Sastojci:
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 žuta paprika, narezana na kockice
- 1 zelena ljuta paprika, iseckana sitno
- 200 g kukuruznog brašna (palente)
- 150 g brašna
- 1 kašika šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta, umućena
- 300 ml mlaćenice ili jogurta
- 150 g feta sira
- 50 g putera, rastopljenog
Recept za proju sa paprikom baburom i feta sirom:
Kako biste napravili proju zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite maslacem kalup za pečenje. Paprike isecite na kockice i pomešajte u velikoj činiji. Dodajte kukuruzno brašno, pšenično brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i biber.
Pomešajte mlaćenicu/jogurt zajedno sa jajima i otopljenim puterom pa sve to pomešajte sa suvim sastojcima i mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Izmrvite feta sir odozgo i lagano umešajte komade u testo. Zatim sipajte testo u pleh za pečenje.
Stavite pleh u rernu i pecite proju 30-40 minuta dok ne porumeni. Proja je gotova kada čačkalica bude čista. Ostavite proju da se ohladi u plehu nekoliko minuta, a zatim je prebacite na tanjir. Servirajte proju sa malo rastopljenog putera odozgo. Možda ćete želeti da napravite i proju sa krompirom.
Pročitajte kako se pravi proja sa sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus