Sastojci:
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 7 g suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 1,5 kg brašna
- 1 kašičica soli
- 50 g putera za testo
- 150 g putera za žumanca
Pogledajte video kako se prave:
Recept za mekano urolano pecivo:
Za ovo pecivo prvo pomešajte sastojke za testo, biće mekano. Podelite ga na 4 dela i ostaviti komade da odstoje 5 minuta, bez fermentacije. Razvaljajte svaki komad tako da bude debljine kore za pitu, premažite puterom, pa stavite drugi sloj razvaljanog testa i ponovite to 4 puta, onoliko koliko kora imate.
Ostavite testo u frižideru pola sata, razvaljajte ga i zatim zasecite rubove sa svake bočne strane testa na svakih desetak cm, pa svaki komad isečenog testa savijte jedan preko drugog, kao da slažete veš. Ostavite u frižideru pola sata umotano u najlonsku foliju, a zatim opet razvaljajte, i isecite na tanke trake.
Urolajte 4 trake zajedno i spojite ih u krug, pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Prekrijte najlonskom folijom pa ostavite u rerni na 40 stepeni da se digne. Nakon toga premažite žumancima i pecite na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatnu boju. Možda ćete želeti da napravite i slane rolnice sa pire krompirom i povrćem.
Pročitajte i kako da napravite domaću pletenicu sa šećerom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem