Kada dođete umorni sa posla, a nemate ručak od juče, ovo je savršen recept koji možete brzo i jednostavno da pripremite, a da se cela porodica zasiti. Testenine su uvek dobar izbor, jer ih možete pripremati na različite načine - makarone sa sirom, špagete bolonjeze, karbonara...
Isprobajte recept u nastavku, nećete se pokajati.
Sastojci:
- 300 g testenine
- 350 g mlevenog mesa
- 50 g suve slanine
- 1 štap kobasice
- 1 glavica crnog luka
- biber, so, origano, peršunov list
- 3 jaja
- 50 g rendanog kačkavalja
- 100 ml jogurta
Priprema:
Propržiti sitno seckan luk, zajedno sa slaninom i kobasicom pa dodati mleveno meso i dinstati par minuta. Kad se uprži dodati so, biber, origano i seckani peršun. Ubaciti i jedno jaje. Testeninu obariti ...Pleh premazati uljem pa poređati pola testenine.
Preko nje istresti mleveno meso i prekriti ostatkom testenine. U činiju razbiti dva jaja dodati dve kašike rendanog kačkavalja i 100 ml, jogurta. Preliti preko testenine. Dodati još malo kačkavalja i zapeći u rerni 20-30 min na 220 stepeni da zarumeni.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem