Svi ljubitelji čizkejka neće moći da odole preslatkim mini verzijama. Pojedu se u 2 zalogaja, a toliko su ukusni da kada jednom probate stalno ćete praviti. Kora od oreo keksa, jednostavni čizkejk fil od krem sira i preliv po vašoj želji. Mi vam predlažemo karamel ili čokoladni koji se najbolje slaži, ali možete i džem da premažete preko. 

Sastojci:

Za koru:

  • 1,5 šolja izblendiranog oreo keksa 
  • 80 g putera 

Za punjenje:

  • 300 g krem sira
  • 1/3 šolje pavlake
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/3 šolje slatke pavlake 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 2 jajeta
  • 1 žumance

Priprema:

Odvojite oreo keks od belog fila i maksimalno ga usitnite u blenderu. Zatim dodajte istopljeni puter i lepo sjedinite. Utisnite smesu u kalup za mafine. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 5-8 minuta. Pazite da ne izgori, a zatim izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. 

Pomešajte krem sir sobne temperature, pavlaku i ohlađenu otopljenu belu čokoladu, pa mutite dok ne dobijete kremastu smesu. Zatim  dodajte šećer, žumance i ekstrakt vanile i lepo sjedinite. Postepeno dodajte jaje i sve vreme mutite. Na kraju dodajte slatku pavlaku i so i opet sjedinite mikserom. Sipajte smesu preko kore, a zatim tresnite kalup par puta o radnu površinu kako bi se smesa lepo rasporedila. Pecite u zagrejanoj rerni na 140°C oko 15 minuta. Malo otvorite rernu, ali nemojte odmah da vadite čizkejk. Ostavite 5 minuta, a zatim ohladite kočlač na sobnoj temepraturi nekih 2 sata. Zatim ga umotajte plastičnom folijom i ostavite da se skroz ohladi u frižideru, nekih 5 sati. Gotove prelijte karamelom ili čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa