Vruća ovsena kaša idealan je način za početak dana.
Sastojci:
- 50 grama ovsenih pahuljica
- 120 ml vode
- 120 ml mleka
- 1 velika jabuka
- 1 kašičica putera
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1kašičica cimeta
- šaka oraha
Priprema:
Operite jabuku i isecite je na otprilike iste komadiće. Rastopite puter u loncu pa na njemu prodinstajte jabuke. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuvajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizovati.
Skuvajte ovsenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mleka pa poslužite s karamelizovanim jabukama i komadićima oraha.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs/Stil.kurir.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem