Vruća ovsena kaša idealan je način za početak dana.

Sastojci:

  • 50 grama ovsenih pahuljica
  • 120 ml vode
  • 120 ml mleka
  • 1 velika jabuka
  • 1 kašičica putera
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1kašičica cimeta
  • šaka oraha

Priprema:

Operite jabuku i isecite je na otprilike iste komadiće. Rastopite puter u loncu pa na njemu prodinstajte jabuke. Ubacite šećer i cimet i sve zajedno kuvajte nekoliko minuta dok jabuke ne omekšaju i počnu se karamelizovati.

Skuvajte ovsenu kašu na uobičajeni način s jednakim količinama vode i mleka pa poslužite s karamelizovanim jabukama i komadićima oraha.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvarukusa.rs/Stil.kurir.rs