Slane torte su vrsta svečanog predjela koje se obično priprema kada se nešto slavi. A kako je u toku sezona slava eto prilike da isprobate ovaj recept. Tri različita nadeva, a između krekeri čine ovaj specijalitet neodoljivim i super ukusnim.
- Sastojci:
- 1 crvena slatka paprika
- 100 g rendanog kačkavalja
- beli luk u prahu, so biber
- 300 g pavlake + još malo za premazivanje torte
- 300 g slanih krekera
- 3 kuvana jajeta
- 1 veza praziluka
- 2 konzerve sardina
Priprema:
Isecite papriku na kockice i stavite u činiju (malo ostavite za dekoraciju). Dodajte rendan kačkavalj, 100 g pavlake, začine i izmešati. Stavite sloj krekera na dno kalupa pa premažite ovim filom. Zatim još jedan sloj krekera pa fil od rendanih kuvanih jaja (jedno žumance i jedno belance izrendajte i ostavite za dekoraciju), 100 g pavlake i seckanog praziluka (malo praziluka ostavite za dekoraciju). Zatim ponovo sloj krekera. Sardine izgnječite viljuškom, pomešajte sa preostalom pavlakom i premažite krekere. Ponovo stavite sloj krekera pa celu tortu premažite pavlakom i ukrasite žumancetom, belancetom, paprikom i lukom. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.
Priprema:
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus