Slane torte su vrsta svečanog predjela koje se obično priprema kada se nešto slavi. A kako je u toku sezona slava eto prilike da isprobate ovaj recept. Tri različita nadeva, a između krekeri čine ovaj specijalitet neodoljivim i super ukusnim.

  • Sastojci:
  • 1 crvena slatka paprika
  • 100 g rendanog kačkavalja 
  • beli luk u prahu, so biber
  • 300 g pavlake + još malo za premazivanje torte
  • 300 g slanih krekera 
  • 3 kuvana jajeta
  • 1 veza praziluka
  • 2 konzerve sardina

Priprema:

Isecite papriku na kockice i stavite u činiju (malo ostavite za dekoraciju). Dodajte rendan kačkavalj, 100 g pavlake, začine i izmešati. Stavite sloj krekera na dno kalupa pa premažite ovim filom. Zatim još jedan sloj krekera pa fil od rendanih kuvanih jaja (jedno žumance i jedno belance izrendajte i ostavite za dekoraciju), 100 g pavlake i seckanog praziluka (malo praziluka ostavite za dekoraciju). Zatim ponovo sloj krekera. Sardine izgnječite viljuškom, pomešajte sa preostalom pavlakom i premažite krekere. Ponovo stavite sloj krekera pa celu tortu premažite pavlakom i ukrasite žumancetom, belancetom, paprikom i lukom. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 2 sata.

Priprema:

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE