Vreme jesenjih kiša i svežijih dana je pred nama. Idealno vreme za priremanje i konzumaciju toplih predjela i čorbe.

Ova čorva će vas zagrejati i dati vam energiju za ceo dan.

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 krompir
  • 1 keleraba
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 kašika aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • po ukusu soli
  • po ukusu bibera
  • po potrebi ulja

Priprema

Crni luk sitno iseckati. Šargarepu iseći na kolutove, a krompir i kelerabu na kockice. Najpre propržiti crni luk, pa mu dodati ostalo povrće i nastaviti sa prženjem. Zatim dodati mleveno meso i pržiti dok ne promeni boju. Po potrebi naliti malo vode.

Nakon što se meso propržilo, u čorbicu dodati po kašiku brašna i kašiku aleve paprike, sve zajedno promešati, pa naliti vodom i kuvati dok povrće i meso ne omekšaju.

Služiti uz obarene makarone.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti.com