Sastojci:

  • 9 komada tost hleba
  • 7 kašika majoneza
  • 200 g šunke
  • 5 kuvanih jaja
  • 100 g kiselih krastavčića, isečenih
  • 100 g pečenih paprika
  • 100 g pečuraka
  • 50 g kukuruza ih konzerve
  • 50 g graška iz konzerve
  • 2 paradajza
  • 1 zelena salata
  • so po potrebi
Zašto treba da jedete crvenu papriku?

Crvena paprika je bogata vitaminom C i raznim karotenoidima, koji deluju kao antioksidansi. Sadrži vitamin A, puna je vlakana i sadrži kalijum.

Recept za slanu tortu:

Za ovu slanu tortu u činiji pomešajte kukuruz, grašak, pečurke, šunku i paradajz, isečene na sitne kockice. Dodajte zelenu salatu isečenu na komadiće i 4 kuvana jajeta, iseckane kisele krastavce i pečene paprike. Posolite po želji. Dodajte 5-6 kašika majoneza i dobro promešajte.

Slanu tortu sastavite pomoću uskog kalupa za torte, koji ćete prekriti najlonskom folijom. Na dno kalupa stavite 3 kriške tost hleba. Nanesite smesu na njih, ponovo stavite 3 kriške hleba i pritisnite, ponovo dodajte smesu na njih. Završite sa 3 kriške tost hleba, dobro pritisnite, prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na 6 sati.

Kada se ohladi, izvadite na tanjir, pa po vrhu i sa strane namažite tanak sloj majoneza. Ukrasite rendanim jajetom po površini. Stavite nekoliko komada pečenih paprika, pečuraka i peršunovog lista za ukras. Uživajte! Možda čete želeti da napravite i slanu tortu sa kačkavaljem i tunjevinom.

Pročitajte kako se pravi slana torta sa piletinom

BONUS VIDEO

Slana torta sa krekerima i 3 vrste sira  Izvor: Slana torta sa krekerima i 3 vrste sira

StvarUkusa