Sastojci:
- 9 komada tost hleba
- 7 kašika majoneza
- 200 g šunke
- 5 kuvanih jaja
- 100 g kiselih krastavčića, isečenih
- 100 g pečenih paprika
- 100 g pečuraka
- 50 g kukuruza ih konzerve
- 50 g graška iz konzerve
- 2 paradajza
- 1 zelena salata
- so po potrebi
Recept za slanu tortu:
Za ovu slanu tortu u činiji pomešajte kukuruz, grašak, pečurke, šunku i paradajz, isečene na sitne kockice. Dodajte zelenu salatu isečenu na komadiće i 4 kuvana jajeta, iseckane kisele krastavce i pečene paprike. Posolite po želji. Dodajte 5-6 kašika majoneza i dobro promešajte.
Slanu tortu sastavite pomoću uskog kalupa za torte, koji ćete prekriti najlonskom folijom. Na dno kalupa stavite 3 kriške tost hleba. Nanesite smesu na njih, ponovo stavite 3 kriške hleba i pritisnite, ponovo dodajte smesu na njih. Završite sa 3 kriške tost hleba, dobro pritisnite, prekrijte najlonskom folijom i stavite u frižider na 6 sati.
Kada se ohladi, izvadite na tanjir, pa po vrhu i sa strane namažite tanak sloj majoneza. Ukrasite rendanim jajetom po površini. Stavite nekoliko komada pečenih paprika, pečuraka i peršunovog lista za ukras. Uživajte! Možda čete želeti da napravite i slanu tortu sa kačkavaljem i tunjevinom.
Pročitajte kako se pravi slana torta sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem