Mnogi će se složiti da niko ne kuva domaću supu kao baka. Šta to bake znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuvarica Megi Bir (73) koja kuva za poznate ličnosti otkrila je tajnu savršene pileće supe!
Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuvano.
Bitno je da poštujete nekoliko trikova:
- Supu kuvajte s komoračem, peršunom i repom.
- Pre nego što ubacite povrće u lonac, zalijte ga maslinovim uljem i stavite na kratko u rernu. Na taj način će sačuvati boju i ukus.
Pročitajte i: Najukusniji potaž od šargarepe, kruške i đumbira
- Nije loše dodati i sočivo ili leblebije, koji obogaćuju aromu supe. Možete staviti i ječam, ali njega najpre treba samostalno prokuvati, pa ga dodati na kraju.
- Što se mesa tiče, uvek kupujte stariju kokošku. Setite se one izreke: Stara koka, dobra supa. Takođe, nemojte da skidate kožu.
- Tokom samoga kuvanja, meso izvadite iz supe kad je gotovo, a potom ga ponovo vratite na kraju kuvanja.
- Mnogi pribegavaju kuvanju na jakoj vatri jer će brže biti gotovo, ali tako će vam meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobijate više ukusa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: net.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus