Mnogi vole dobru krompir salata uz ručak, a evo kako to tradicionalno prave Nemci!
Sastojci:
- pola kilograma kuvanog krompira
- velika glavica luka (crvenog ili običnog)
- dve supene kašike sirćeta
- pola kafene kašike šećera
- so i biber, seckani peršun
- dva kisela krastavca
- kim po ukusu
- dve supene kašike ulja
Krompire kuvajte sa malo soli i kimom. Kada budu gotovi, isecite na kolutove i stavite u činiju. U šerpi kuvajte seckani luk, kisele krastavcem sa malo šečera, soli, bibera, sirćeta i ulja. Kad luk omeška, skinite sa vatre i ocedite. Sve pomešajte i ostavite da se ohladi. Probajte pre serviranja i dodatno posolite ako je potrebno, i pospite peršunom.
Neke verzije ove salate su bez krastavaca, a sa dodatkom slanine - vi sami prilagodite recept kako više volite!
Izvor: n1info.com
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom