Mnogi vole dobru krompir salata uz ručak, a evo kako to tradicionalno prave Nemci!

Sastojci:

- pola kilograma kuvanog krompira

- velika glavica luka (crvenog ili običnog)

- dve supene kašike sirćeta

- pola kafene kašike šećera

- so i biber, seckani peršun

- dva kisela krastavca

- kim po ukusu

- dve supene kašike ulja

Krompire kuvajte sa malo soli i kimom. Kada budu gotovi, isecite na kolutove i stavite u činiju. U šerpi kuvajte seckani luk, kisele krastavcem sa malo šečera, soli, bibera, sirćeta i ulja. Kad luk omeška, skinite sa vatre i ocedite. Sve pomešajte i ostavite da se ohladi. Probajte pre serviranja i dodatno posolite ako je potrebno, i pospite peršunom.

Neke verzije ove salate su bez krastavaca, a sa dodatkom slanine - vi sami prilagodite recept kako više volite!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: n1info.com