Jednostavan obrok koji se brzo priprema.
Sastojci:
- 300 g tikvica
- 2 struka celera
- glavica crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- 5 jaja
- 2 kašike mleka
- 3 kašike brašna
- kašičica peršuna
- 150 g rendane gaude
- kašika putera
Priprema:
1. Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte.
2. Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.
4. Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
5. Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom ( Možete i kašikom vaditi kao male pljeskavice). Pospite preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom