Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 luk
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica crvene paprike
- 1 kašičica povrća u prahu (opciono)
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 60 ml mineralne vode
- 2 kriške suvog hleba
- 1 veza peršuna
Pogledajte video kako se prave:
Recept za ćevape na turski način:
Kako biste napravili ćevape, mleveno meso pomešajte sa svim sastojcima u činiji i dobro umestie. Ostavite smesu u frižideru najmanje 30 minuta, ili preko noći. Kako biste olakšali sebi možete da ubacite meso u kesu za frižider i da probušite veću rupu na dnu i tako istiskujete ćevape, ili ih oblikujte rukom.
Pržite ih na ulju u tiganju, zagrejanom na srednju temperaturu, okrećući ih, dok ne budu dobro pečeni. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i ćevape od tikvice.
Pročitajte kako da napravite i ćevape punjene lukom i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus