Španci su kao i Italijani poznati po odličnoj klopi, a upravo takva je i ova lažna musaka. Umesto mlevenog mesa koristite slaninu, a krompir zamenite karfiolom. Toliko je sočna i ukusna da ćete je stalno praviti, a osim ukusa dobra je stvar što se i stvarno brzo priprema. Na kraju je pospite sirom koji se razvlači kada se istopi. Prosto savršeno jelo za koje će svi tražiti tanjir više.
Sastojci:
500 g karfiola
1 paprika
2 paradajza
1 crni luk
150 g slanine
200 ml pavlake za kuvanje
200 g tvrdog sira
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani crni luk, pa dodajte slaninu. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, a onda sipajte pavlaku za kuvanje. Posolite, pobiberite i pospite origanom, a možete da koristite i začine po želji. Dobro promešajte, pa dodajte karfiol isečen na cvetove, papriku na trake i paradajz na kriške. Pržite nekih 10 minuta. Sipajte u tespiju i pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 35-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem