Ova španska salata od paradajza i sira je autentični recept španske kuhinje. Najbolje od svega je što je ovu salatu lako napraviti za nekoliko minuta. Pokušajte da koristite najzreliji paradajz koji možete da nađete, jer je to ono što ovoj salati daje poseban ukus. Salatu možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili poslužiti ohlađenu. 

Sastojci:
4 paradajza
220 g kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja 
pola kašike sirćeta
1 čen belog luka
1 kašičica sušenog origana 
1 kašika sitno seckanog peršuna
prstohvat morske soli
biber

Priprema:

Operite i osušite paradajz, a zatim svaki isecite na krugove. Sir isecite na kriške. Ređajte kriške paradajza i sira u posudu za serviranje, u krug i na svaki kolut paradajza stavite sir. U činiju stavite 2 kašike maslinovog ulja, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte 1 čen belog luka, dodajte 1 kašičicu sušenog origana i 1 kašiku sitno seckanog svežeg peršuna, začinite prstohvatom morske soli i bibera, umutiti zajedno dok se dobro ne izmeša. Prelijte salatu dresingom i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE