Ova španska salata od paradajza i sira je autentični recept španske kuhinje. Najbolje od svega je što je ovu salatu lako napraviti za nekoliko minuta. Pokušajte da koristite najzreliji paradajz koji možete da nađete, jer je to ono što ovoj salati daje poseban ukus. Salatu možete poslužiti na sobnoj temperaturi ili poslužiti ohlađenu.
Sastojci:
4 paradajza
220 g kačkavalja
2 kašike maslinovog ulja
pola kašike sirćeta
1 čen belog luka
1 kašičica sušenog origana
1 kašika sitno seckanog peršuna
prstohvat morske soli
biber
Priprema:
Operite i osušite paradajz, a zatim svaki isecite na krugove. Sir isecite na kriške. Ređajte kriške paradajza i sira u posudu za serviranje, u krug i na svaki kolut paradajza stavite sir. U činiju stavite 2 kašike maslinovog ulja, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte 1 čen belog luka, dodajte 1 kašičicu sušenog origana i 1 kašiku sitno seckanog svežeg peršuna, začinite prstohvatom morske soli i bibera, umutiti zajedno dok se dobro ne izmeša. Prelijte salatu dresingom i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus