Čorbe i supe su jako zdrave, a i lepo zagreju kada je napolju hladno, ali možete ih jesti i leti kao laganiji obrok. Još malo stiže jesen i na vreme smislite jela koja će vam ojačati imunitet. Nemci prave odličnu krompir čorbu sa domaćim krutonima koja po ukusu može da parira srpskoj. Sastojci nisu skupi, a čorba će se dopasti i deci.
Sastojci:
1 kg krompira
1 crni luk
1 šargarepa
tost hleba
beli luk u prahu
slatka paprika
veći komad putera
1 kašika brašna
250 ml mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Isecite krompir na kocke, pa kuvajte u posoljenoj vodi nekih 10-15 minuta. Na ulju propržite seckan crni luk, a kada omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove. Kada se proprži sipajte u šerpu sa krompirom i kuvajte poklopljeno još 10 minuta. Nauljite vatrostalnu posudu, pa ubacite hleb isecečen na kockice. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom, belim lukom u prahu i prelijte ulje. Promešajte i pecite na 200°C oko 15 minuta. Istopite puter i dodajte brašno. Brzo mešajte da ne izgori, pa dodajte mleko. Lepo promešajte i sklonite sa šporeta. Kada omekša i krompir, štapnim mikserom usitnite, pa dodajte brašno sa mlekom. Opet sjedinite štapnim mikserom, pa sipajte. Ukrasite domaćim krutonima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs