Umesto kuvanog krompira sa lukom ili krompira sa blitvom isprobajte recept za odličnu nemačku krompir salatu sa kupusom. U nju se dodaje i grašak i kiseli krastavci, a toliko je ukusna da ćete je stalno praviti. Super je za slavsku trpezu jer je drugačija od onog na šta ste navikli, a uz ribu i meso se najbolje slaže.
Sastojci:
600 g krompira
300 g ljubičastog kupusa
1 crni luk
6 kiselih krastavčića
200 g graška iz konzerve
1/2 limuna
mirođija
peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Zatim uzmite crni luk i isecite na rebarca i prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji nekih 15 minuta. U velikoj posudi za salatu pomešajte krompir, kupus isečen na trake, seckane kisele krastavčiće, grašak, posolite i pobiberite, pa promešajte. Dodajte oceđeni crni luk, seckani peršun i mirođiju, pa nauljite i prelijte limunovim sokom. Dobro promešajte i salata je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus