Umesto kuvanog krompira sa lukom ili krompira sa blitvom isprobajte recept za odličnu nemačku krompir salatu sa kupusom. U nju se dodaje i grašak i kiseli krastavci, a toliko je ukusna da ćete je stalno praviti. Super je za slavsku trpezu jer je drugačija od onog na šta ste navikli, a uz ribu i meso se najbolje slaže. 

Sastojci:
600 g krompira 
300 g ljubičastog kupusa 
1 crni luk 
6 kiselih krastavčića
200 g graška iz konzerve 
1/2 limuna 
mirođija 
peršun

Priprema:
Krompir skuvajte, pa kada se ohladi isecite na kockice. Zatim uzmite crni luk i isecite na rebarca i prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji nekih 15 minuta. U velikoj posudi za salatu pomešajte krompir, kupus isečen na trake, seckane kisele krastavčiće, grašak, posolite i pobiberite, pa promešajte. Dodajte oceđeni crni luk, seckani peršun i mirođiju, pa nauljite i prelijte limunovim sokom. Dobro promešajte i salata je spremna. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE