Sastojci:
- pola tikvice
- So i biber po ukusu
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- Veza svežeg peršuna
- 1 jaje
- 2 kašike prezli (hlebnih mrvica)
Priprema:
Ako vam dosade klasične pljeskavice, probajte ovu sočnu varijantu obogaćenu povrćem. Tikvica, šargarepa i začinsko bilje daju blagu svežinu i mekoću, dok mleveno meso pruža punoću ukusa. Ove pljeskavice su odlične i za ručak i za večeru, a deca ih posebno vole.
Izrendajte tikvicu, posolite je i ostavite 10 minuta da pusti vodu, pa je dobro ocedite. Izrendajte šargarepu i sitno iseckajte crni luk i peršun. U velikoj činiji pomešajte mleveno meso, oceđenu tikvicu, šargarepu, luk, peršun, jaje, so, biber i prezle. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Oblikujte pljeskavice željene veličine.
Pecite ih na malo ulja u tiganju, na srednje jakoj vatri, dok ne porumene sa obe strane (ili ih možete peći u rerni na 200°C oko 25 minuta, uz okretanje na polovini vremena).
Zdrave, šarene i ukusne – pljeskavice sa povrćem koje će svi rado jesti.
Bonus video
