Sastojci:

  • pola tikvice 
  • So i biber po ukusu
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • Veza svežeg peršuna
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli (hlebnih mrvica)

Priprema:

Ako vam dosade klasične pljeskavice, probajte ovu sočnu varijantu obogaćenu povrćem. Tikvica, šargarepa i začinsko bilje daju blagu svežinu i mekoću, dok mleveno meso pruža punoću ukusa. Ove pljeskavice su odlične i za ručak i za večeru, a deca ih posebno vole.

Savet:

Za dodatnu sočnost, možete dodati kašiku kisele pavlake u smesu pre oblikovanja.

Izrendajte tikvicu, posolite je i ostavite 10 minuta da pusti vodu, pa je dobro ocedite. Izrendajte šargarepu i sitno iseckajte crni luk i peršun. U velikoj činiji pomešajte mleveno meso, oceđenu tikvicu, šargarepu, luk, peršun, jaje, so, biber i prezle. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Oblikujte pljeskavice željene veličine.

Pecite ih na malo ulja u tiganju, na srednje jakoj vatri, dok ne porumene sa obe strane (ili ih možete peći u rerni na 200°C oko 25 minuta, uz okretanje na polovini vremena).

Zdrave, šarene i ukusne – pljeskavice sa povrćem koje će svi rado jesti.

Bonus video

00:16
pljeskavice od tunjevine Izvor: TikTok/cookerru