Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • 1 konzerva crvenog pasulja
  • 1 crni luk
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 150 ml vode
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • so imleveni crni biber, po ukusu
  • 50 g rendanog kačkavalja, po ukusu
Zašto je korisno da jedete piletinu?

Piletina ispunjava dnevne potrebe za proteinima i idealna je ukoliko vodite računa o kilogramima. Ne sadrži ugljene hidrate. Lako se vari i ne opterećuje digestivni trakt. Unos hrane sa visokim procentom proteina, kao što je pileće belo meso, smanjuje apetit i sprečava prejedanje.

Recept za brzinsku piletinu sa pasuljem:

Kako biste pripremili piletinu, prvo operite pileći file i osušite ga papirnim ubrusima. Isecite meso na komade. Isecite jedan srednje veliki crni luk na kockice. Sipajte ulje u vruć tiganj. Kada se ulje zagreje, stavite komade pilećeg filea. Pržite meso na najjačoj vatri dok ne porumeni i povremeno mešajte.

Kada se meso proprži, smanjite vatru i dodajte seckani crni luk. Pržite na srednjoj vatri zajedno sa mesom oko 1-2 minuta. Dodajte jednu konzervu pasulja bez tečnosti. Uzmite 2 kašike paradajz pirea i sipajte oko 100-150 ml vode, pa promešajte. Sipajte paradajz pire u tiganj. Sve pomešajte. Posolite jelo po ukusu, pobiberite mlevenim crnim biberom i dodajte 1 kašičicu mlevene slatke paprike.

Sve pomešajte i poklopite. Pržite na srednjoj vatri oko 2-3 minuta, da se ​​ukusi sjedine. Izrendajte kačkavalj na krupno rende. Pospite jelo rendanim kačkavaljem. Poklopite poklopcem i pržite na laganoj vatri još 1-2 minuta dok se sir ne otopi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i piletinu sa mladim lukom i zelenom papričicom.

Pročitajte kako se pravi beli čili sa piletinom

BONUS VIDEO

00:18
Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Instagram/sara.haven

StvarUkusa