Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 1 crni luk
- 2 kašike paradajz pirea
- 150 ml vode
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- so imleveni crni biber, po ukusu
- 50 g rendanog kačkavalja, po ukusu
Recept za brzinsku piletinu sa pasuljem:
Kako biste pripremili piletinu, prvo operite pileći file i osušite ga papirnim ubrusima. Isecite meso na komade. Isecite jedan srednje veliki crni luk na kockice. Sipajte ulje u vruć tiganj. Kada se ulje zagreje, stavite komade pilećeg filea. Pržite meso na najjačoj vatri dok ne porumeni i povremeno mešajte.
Kada se meso proprži, smanjite vatru i dodajte seckani crni luk. Pržite na srednjoj vatri zajedno sa mesom oko 1-2 minuta. Dodajte jednu konzervu pasulja bez tečnosti. Uzmite 2 kašike paradajz pirea i sipajte oko 100-150 ml vode, pa promešajte. Sipajte paradajz pire u tiganj. Sve pomešajte. Posolite jelo po ukusu, pobiberite mlevenim crnim biberom i dodajte 1 kašičicu mlevene slatke paprike.
Sve pomešajte i poklopite. Pržite na srednjoj vatri oko 2-3 minuta, da se ukusi sjedine. Izrendajte kačkavalj na krupno rende. Pospite jelo rendanim kačkavaljem. Poklopite poklopcem i pržite na laganoj vatri još 1-2 minuta dok se sir ne otopi. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i piletinu sa mladim lukom i zelenom papričicom.
Pročitajte kako se pravi beli čili sa piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
