Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 srednji luk, iseckan
- 1 crvena ljuta papričica, bez semenki, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica mlevenog kima
- 3 pileća filea bez kostiju i kože, isečena na trećine
- 1,2 l pilećeg bujona
- 115 g zelenih ljutih papričica
- so i biber po ukusu
- 425 g belog pasulja, oceđenog, ispranog
- 360 g smrznutog kukuruza
- 120 g pavlake za kuvanje
- 1 avokado, tanko isečen, za serviranje
- 60 g seckanog svežeg peršuna, za serviranje
- 60 g tortilja čipsa, za serviranje
- 60 g rendanog kačkavalja, za serviranje
Recept za beli čili:
Kako biste napravili čili, prvo u šerpi na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte luk i papričice i pržite, mešajući, dok ne omekša, oko 8 minuta. Dodajte beli luk, origano i kim i pržite mešajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte piletinu, bujon i zelene papričice, pa začinite solju i biberom.
Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i krčkajte, nepoklopljeno, dok piletina ne omekša i ne skuva se, 10 do 12 minuta. Prebacite piletinu na tanjir i iseckajte je sa 2 viljuške.
Dodajte pasulj u šerpu i ostavite da proključa. Kuvajte, gnječeći oko četvrtinu pasulja drvenom kašikom, dok se blago ne zgusne, oko 10 minuta. Dodajte kukuruz i iseckanu piletinu i kuvajte, mešajući, dok se ne zagreje, još oko 1 minut.
Sklonite sa vatre i umešajte pavlaku. Sipajte čili u činije. Ukrasite avokadom, peršunom, čipsom i sirom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čili od ćuretine i crnog pasulja.
Pročitajte i kako da napravite ćureći čili za ručak?
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini