Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 900 g mlevene ćuretine
  • 180 g luka sitno iseckanog na kockice
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 800 g paradajza isečenog na kockice
  • 230 g paradajz sosa
  • 360 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike ljute paprike u prahu
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • kašičice dimljene paprike
  • 2 kašičice kakao praha
  • 1 kašičica šećera
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 3/4 kašičice bibera
  • 500 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
Zašto je korisno jesti ćureće meso?

Ćuretina je bogata proteinima i sadrži devet esencijalnih aminokiselina. Bogata je vitaminima B grupe, selenom, cinkom, gvožđem i fosforom. Sadrži minimalnu količinu masti.

Recept za čili od ćuretine i crnog pasulja:

Kako biste napravili čili od ćuretine i crnog pasulja, prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mlevenu ćuretinu i začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Pržite 3-4 minuta. Dodajte luk u šerpu i pržite još 3-4 minuta ili dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite još 30 sekundi.

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz sos, pileći bujon, čili u prahu, mleveni kim, dimljenu papriku, kakao prah, šećer, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da provri.

Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući, ili dok se čili ne zgusne. Dodajte pasulj i kuvajte još 10 minuta. Probajte i po želji dodajte još soli i bibera. Servirajte odmah sa prelivima po vašem izboru. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i goveđi čili - sočno i brzo jelo.

Pročitajte i kako da napravite ćureći čili za ručak

BONUS VIDEO

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja  Izvor: Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja

StvarUkusa