Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 900 g mlevene ćuretine
- 180 g luka sitno iseckanog na kockice
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 800 g paradajza isečenog na kockice
- 230 g paradajz sosa
- 360 ml pilećeg bujona
- 2 kašike ljute paprike u prahu
- 2 kašičice mlevenog kima
- kašičice dimljene paprike
- 2 kašičice kakao praha
- 1 kašičica šećera
- 1 1/2 kašičica soli
- 3/4 kašičice bibera
- 500 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
Recept za čili od ćuretine i crnog pasulja:
Kako biste napravili čili od ćuretine i crnog pasulja, prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mlevenu ćuretinu i začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Pržite 3-4 minuta. Dodajte luk u šerpu i pržite još 3-4 minuta ili dok ne omekša. Umešajte beli luk i pržite još 30 sekundi.
U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, paradajz sos, pileći bujon, čili u prahu, mleveni kim, dimljenu papriku, kakao prah, šećer, 1/2 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Ostavite da provri.
Kuvajte 30 minuta, povremeno mešajući, ili dok se čili ne zgusne. Dodajte pasulj i kuvajte još 10 minuta. Probajte i po želji dodajte još soli i bibera. Servirajte odmah sa prelivima po vašem izboru. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i goveđi čili - sočno i brzo jelo.
Pročitajte i kako da napravite ćureći čili za ručak
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Ćufte od patlidžana i sira
Lagana salata sa brokolijem i feta sirom
Posna čorba od šargarepe i crvenog sočiva